Kako bi izgledali logotipi poznatih slikara?

Jan 23, 2020 | Umetnost

Sharing is caring!

Brazilski direktor umetnosti Milton Omena smislio je zanimljiv projekat koji zamišlja kako bi izgledali logotipi poznatih slikara iz razdoblja renesanse, impresionista i moderne umetnosti. Proučavao je stilove slikanja i ličnosti legendarnih umetnika poput Leonarda Da Vinčija, Vincenta Van Goga, Pabla Pikasa, i stvorio jedinstveni simbol za svakog od njih.

Milton, koji radi kao AR / VR programer vizuelne arhitekture, zamislio je ovaj projekat jednog dana kada je smišljao kako da proširi svoje dizajnerske granice i postavi izazov sebi. Odlučio je da stvori vizuelni identitet za ikone slikara i prikaže ih kao brend, sa sopstvenom linijom proizvoda. Pogledajte projekat ispod.

1. Leonardo Da Vinči

Kao referencu, Milton je koristio Da Vinčijeve skice, sveske i studije. Iako je poznat po sjajnoj upotrebi perspektive, dubini pozadina i neverovatno izrazitim portretima, Milton je shvatio da će pronalazačka Da Vinčijeva slika bolje odraziti njegovu ličnost.

Leonardo-Da-Vinci

2. Vincent Van Gogh

Za Van Goga govorilo se da je veoma zadržana, promišljena osoba i veoma pažljiv umetnik. Milton je inspiraciju uzeo iz ikoničnog uzorka holandskih slikara. Identitet marke postao je jedini logičan način da se obuhvati njegov ogroman uticaj.

3. Klod Mone

Mone je bio najuticajniji impresionista i imao je stil impresionizma nazvan po jednoj od njegovih slika. Milton je inspiraciju uzeo iz Moneovih poznatih slika mosta preko jezera u svojoj bašti.

4. Salvador Dali

Dali je bio neverovatno čudan čovek koji je prevazišao stvarnost održavajući zadivljujući realistički stil. Bio je poznat po svojim sjajnim brkovima i nepoštovanju. Ovo je bio jedan od logotipa sa kojima se Milton najviše zabavljao dizajnirajući ih. Bez mreže, samo ilustracija slobodnom rukom.

5. Pablo Pikaso

Pikasove slike spadaju u najskuplja umetnička dela koja su se ikad našla na aukciji i on se često navodi kao talentovani umetnik, jer nije bio samo slikar, već i vajar. Njegov kubistički stil je dobro prepoznat čak i od strane laika.

6. Pit Mondrian

Mondrian je bio holandski slikar čija je geometrijska i matematička upotreba primarnih boja stvorila neoplastiku i ostavila trag u istoriji. Njegov stil je dugo godina uticao ne samo na umetnost već i na arhitekturu i grafički dizajn.

7. Džekson Polok

Američki slikar je bio buntovni čovek poznat po svom kapljajućem načinu slikanja apstraktnog ekspresionizma i kaubojskom stavu. Slikao je na podu, a ponekad je ostavljao i slučajne “opekotine” od cigarete na svom platnu zbog toga što je neprestano pušio dok je slikao.

8. Endi Vorhol

Endi Vorhol bilo je najveće ime u pop-art pokretu. Njegov stil je bio izrazit i ćudljiv, s kontrastnim jarkim bojama i satirom na privlačnost slave i komercijalizma.


Naši favoriti: Van Gogh i Mone. A vama? Podelite ovaj post sa umetnikom ili prijateljem dizajnerom i izrazite svoje stavove u komentarima ispod.

About the author

Jana is a creative UI/UX designer, with several years of experience from the area of web design and graphic design. She's a polyglot who speaks 7 languages. She's positive, optimistic and dedicated to create more value for every project she works on.

1 Comment

  1. Avatar

    Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

    Reply

Ostavi komentar

Other posts you might like

%d bloggers like this: